Raw vs Jpeg. Med Lightroom Presets & arbetsflöde i åtanke!

PinExt Raw vs Jpeg. With Lightroom Presets & Workflow In Mind! social share button Raw vs Jpeg. With Lightroom Presets & Workflow In Mind!

raw jpeg Raw vs Jpeg. With Lightroom Presets & Workflow In Mind! UPPDATERAD 11/07:
Som fotograf jag föredrar RAW-format. Jag tycker jag kan få mer flexibilitet i efterproduktionen, mer dynamiskt omfång och i slutändan en bättre bildkvalitet med mindre krångel. Med detta sagt, det finns massor av stora JPEG-fotografer.

Vad handlar det om:

Denna artikel handlar inte så mycket om vilket format som är bättre. Vi sparar det till en annan dag. Situationen i fråga redigerar bilder i snabb arbetsflödesprogram som Lightroom. Lightroom har revolutionerat foto arbetsflöde för att det är snabbt och partier är enkel att använda Utveckla förinställningar.

Förinställningar kan du lägga till effekter och inställningar för bilder med ett enda klick, eller till och med använda dem på otaliga bilder. Det är ovärderligt när det kommer till en fotografer kreativt arbetsflöde. Även denna typ av redigering är inte destruktiv för foto, vilket innebär att du kan göra ändringar, och återställa dem till original helst.

sirens b4 Raw vs Jpeg. With Lightroom Presets & Workflow In Mind!

JPEG reagerar helt olika på LR redigeringar än RAW-filer. Inte så länge sedan kunde man inte ens använda en RAW stil redigeringen på JPEG. Men med införandet av program som Lightroom och Camera RAW uppdateringar i de senaste åren, har saker och ting förändrats. Problemet här är att det som ser fantastisk på en Raw-fil kan väl göra en JPEG ser hemsk, överexponerade, för kontrastrik, ect. Anledningen till detta är inte helt klart, men JPEG verkar trotsigt mer noga med redigeringar än RAW-filer gör.

Som många av er vet, jag designar Lightroom förinställda samlingar här på Seim Effects. Min makt Workflow3 kollektion har både RAW-och JPEG-format. Ingen verkar tala om denna fråga, men enligt min erfarenhet, är den enda lösningen att göra en separat förinställd för RAW och JPEG. Även de förinställningar som Adobe ingår med Lightroom har denna RAW / JPEG-problem.

På min del jag vill täcka alla aspekter för fotografer som köper mina produkter. För att göra Ström Workflow arbete med båda formaten, gjorde jag två uppsättningar av förinställningar för denna samling. Från och med den RAW-versionen av den förinställda jag skulle justera saker som ljusstyrka, kontrakt, svarta ect tills jag uppnådde samma utseende på JPEG-versionen av bilden. Det är jobbigt, men kan alltid göras.

Problemet för fotot världen är att de flesta förinställningar är utformade med RAW i åtanke. Kommer nästan alla byta till RAW? Har företag som Adobe måste utbilda sin programvara för att bättre hantera JPEG-filer? Jag tror att råa verk bättre, men några för-och många konsumenter fortsätter att skjuta med JPEG. Bara vara medvetna om situationen och vet vad dina förinställningar är utformade så att du kan känna de resultat du kan uppnå.

Glad redigering ... Gavin

Mer Great Stuff Från Seim Effects ...

ad cf slim Raw vs Jpeg. With Lightroom Presets & Workflow In Mind!

Detta inlägg är publicerat i lightroom , förinställningar och taggade , , , , , , , . Bokmärk den permalänk .

7 Svar på Raw vs JPEG. Med Lightroom Presets & arbetsflöde i åtanke!

 1. Alan B. säger:

  Intressanta observationer. Jag är en 99% RAW skytten så jag inte har stött på detta själv.

 2. Pingback: Gratis Lightroom Presets Directory. Lightroom-förinställningar och var man hittar dem gratis

 3. Anne säger:

  Tja, anledningen till att jag tittade på detta berodde på att det finns en avsevärd skillnad i hur Lightroom hanterar RAW vs JPG. Jag märker att när jag spelar in rätt exponering på min kamera, när jag importerade dem till Lightroom som en RAW-fil, de var betydligt mörkare, de allra flesta ser underexponerad. Men när jag tittar på mina Raw-filer i Nikons dedikerad programvara ViewNX och Capture NX, de är som jag tänkt ... integritet intakt! Så, det lämnar ett stort dilemma här. Jag föredrar redigering i Lightroom helt enkelt eftersom det är sextremely enkelt, men det tar upp alldeles för mycket tid med RAW-filer ... så tack för att föra upp detta.

  Annie

 4. Mike säger:

  Jag har alltid tyckt att det är konstigt att folk fortsätter att använda Adobe-produkter för att bearbeta RAW-filer. De ser olovligt hemskt och det är ingen överraskning att de verkliga proffsen. Det är, riktiga proffs ... Joe McNally, Bruce Dale, osv ... inte online proffs som florerar i dessa dagar .... inte använda programvaror som t.ex. Lightroom eller Aperture. De använder Capture NX, eller Canons DPP. Varför? Det ser bättre ut, redan från kameran, och om du inte anställer välbetalda assistenter som gör dina RAW-filer till dig, varför skulle du bry med någonting utan tillverkarens programvara? Tid är pengar. Lightroom organisatoriska färdigheter är händig, men vem bryr sig när du har att spendera EONS bara för att få en RAW-fil för att likna det som kunde ha varit en JPEG från kameran.

 5. Aaron säger:

  Lightroom-bilder ser dåligt eftersom de flesta människor inte vet hur man ska bearbeta RAW-bilder. Riktiga proffs använder Lightroom. Kolla benchrisman.com till exempel. De är de bästa bilderna ute - allt gjort i Lightroom. Lightroom kräver användarna att ringa in de flesta inställningarna, och folk bara inte har ett öga för vad korrekt.

 6. Norm säger:

  Du gör några bra punkter. Personligen jag hantera JPEG-och RAW-bilder separat. Jag tycker JPEG är bra bara för en snabb fotografering när du vill helt enkelt ta en stund eller om du vill ta ett stort antal bilder, men har begränsad tid att bearbeta dem. Men jag använder RAW för allvarliga saker där jag vill ha mer kontroll över den slutliga bilden. Det är lite av 6 i en, ett halvt dussin av den andra. För många användare (non pro / hobby etc) jpeg låt dem max sin tid bakom kameran i stället för bildskärmen. Baksidan av myntet är IMHO ha skärmen kalibreras ordentligt och då naturligtvis en skrivare som kommer att ge en sann utskrift. Detta, naturligtvis, antar redaktören har ett öga för digital utveckling Det skulle bli komplicerat och tidskrävande. För de speciella bilder som porträtt och landskap, särskilt om du plaska i HDR du inte kan slå RAW, tho ... Jag använder LR och CS4 men kärleks filter och förinställningar eftersom det sparar tid.

  I den slutliga analysen, i mitt sinne, jpeg eller RAW? Verkligen beror på vad du fotograferar. Hur som helst det är mina 2 cent ....

 7. Headshots LA säger:

  Bra artikel! Jag var bara ute runt efter fler förinställningar och åtgärder och det dök upp.
  Många thanks.It är mycket mer praktiskt att använda Lightroom. Att ha förhandsvisningar från förinställningarna i Lightroom gör för enklare redigering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>